неделя, 27 октомври 2013 г.

Бисквитена торта Оле

Това е първата бисквитена торта която ям ... и ми харесва!
Можеби защото я направих с неща които са ми вкусни и обичам а не просто ... с обикновени бисквити и обикновено нишесте ...


Продукти:

1 пакет бискви Роден Край за бисквитена торта – 250 гр
400 мл прясно мляко за разбиване на крема /за по гъст крем 350 мл мляко/
100-150 мл прясно мляко за потапяне на бисквитите
1 опаковка крем Оле на Д-р Йоткер – ванилия без варене

За окрасата 1/3 шоколад / по избор, моят е Милка с карамелизирани лешници от лимитираната серия/

Шоколадова лазура
  -
1/2 масло /125 гр/

1 к.л. брашно

1/2 ч.ч прясно мляко

1 к.ч. пудра захар /може и повече/

1-2 с.л какао

Тортата става малка – около 8 порции

За по-лакумите, препоръчвам да се направи двойна доза с два пакета бисквити два крема ... всичко по две 



Така... подредбата е ясна, напоени с мляко бисквити, крем, бисквити крем... завършваме с крем.
След което запържваме в 1/2 пакетче масло - брашното, добавяме пудрата захар прясното мляко и какаото и бъркаме докато се сгъсти. След това украсяваме тортата или я заливаме цялата с получената глазура. С парченца шоколад декорираме :)
Тортата става малка – около 8 порции

За по-лакомите, препоръчвам да се направи двойна доза с два пакета бисквити два крема ... всичко по две 



Няма коментари:

Публикуване на коментар