Можеби защото я направих с неща които са ми вкусни и обичам а не просто ... с обикновени бисквити и обикновено нишесте ...
Продукти:
1 пакет бискви Роден Край за бисквитена торта – 250 гр
400 мл прясно мляко за разбиване на крема /за по гъст крем 350 мл мляко/
100-150 мл прясно мляко за потапяне на бисквитите
1 опаковка крем Оле на Д-р Йоткер – ванилия без варене
За окрасата 1/3 шоколад / по избор, моят е Милка с
карамелизирани лешници от лимитираната серия/
Шоколадова лазура
-
1/2
масло /125 гр/
1 к.л. брашно
1/2 ч.ч прясно мляко
1 к.ч. пудра захар /може и повече/
1-2 с.л какао
1 к.л. брашно
1/2 ч.ч прясно мляко
1 к.ч. пудра захар /може и повече/
1-2 с.л какао
Тортата
става малка – около 8 порции
За
по-лакумите, препоръчвам да се направи двойна доза с два пакета бисквити два
крема ... всичко по две
Така... подредбата е ясна, напоени с мляко бисквити, крем, бисквити крем... завършваме с крем.
След което запържваме в 1/2 пакетче масло - брашното, добавяме пудрата захар прясното мляко и какаото и бъркаме докато се сгъсти. След това украсяваме тортата или я заливаме цялата с получената глазура. С парченца шоколад декорираме :)
Тортата става малка – около 8 порции
За по-лакомите, препоръчвам да се направи двойна доза с два пакета бисквити два крема ... всичко по две
Няма коментари:
Публикуване на коментар