Продуктите:
За тестото
2 яйца
1/2 купче жива мая
200 мл прясно мляко/1 чаша Нескафе/
1 кафена лъжичка захар
1 кафена лъжичка сол
8 с.л олио
500 гр брашно
Продукти за пицата - по желание
аз използвах долу горе това което беше останало в хладилника затова давам приблизителни количества :
около 300-400 мл доматено пюре
риган
един кремвирш / около100 гр / - на колелца
свински бекон около 100 гр - на лентички
свинска флейка около 100 гр - накубченца
луканков салам около 50 гр - на кубченца
малко топено сирене
растителен кашкавал 100-200 гр
краве кашкавал 100-200 гр .
1/2 консерва сладка царевица
Приготвяне на тестото:
Към размекнатата мая добавяме малко от прясното мляко предварително затоплено, две лъжици брашно , солта и захарта и подбъркваме кашичка, която оставяме за около 15 мин да втаса. Останалото прясно мляко добавяме към разбитите добре яйца + 4 сл олио. След като маята втаса добавяме към нея сместа от яйцата и млякото.
Пресяваме брашното и отделяме една чаша от него за измесване на тестото. От останалото брашно правим кладенче в което изсипваме маяната смес .
Останалите 4 лъжици олио могат да се добавят по преценка в процеса на месене или накрая за измесване на тестото.
Ако искате тънка и хрупкава основа тогава не чакайте тестото да втаса. Разточваме и разпределяме в тавите за печене. При мен се получи тесто достатъчно за тавата на фурната и една кръгла тава на която не съм мерила диаметъра :).
Готовите блатове намазах по ръба с олио, а останалата част със доматеното пюре. След това разпределих колбасите, царевицата и сиренето, растителният кашкавал и най-отгоре кашкавалът от краве мляко. Риган за аромат добавих в едната пица след доматеното пюре, а в другата над кашкавала. И двете станаха много вкусни :)
Изпекох в загрята фурна на горен и долен реолтан с вентилатор на 180 градуса.
Ако обичате по - пухкава пица просто оставете тестото да втаса малко в тавата преди да сложите продуктите отгоре, или започнете печенето в студена фурна.
Няма коментари:
Публикуване на коментар