четвъртък, 26 март 2015 г.

Бисквитена крем торта с шоколадово кроканов мус и "тъй нататък"

Бисквитена торта - бисквити крем, нишесте и толкова. Да ама не - тя може да бъде и по-специална.








1/2 пакетче царевично нишесте какао
2 с л Нескуик - или какао + захар
2 с л домашен орехово фъстъчен крокан - по тази рецепта
2 квадратчета натурален шоколад -70 %
1 резен масло - долу горе с големина колкото шоколада - около 10-20 гр
300 мл прясно мляко
50 мл вода
1/2 банан
20-25 бр бисквити - от вида Петит бьор - по -тънки и крехки са от обикновените / или друг вид бисквити по желание/
+вода за напояването им

украса
1 бр Киткат двоен карамел
1 квадратче черен шоколад с карамел - Еквадор
Домашни захаросани портокалови и лимонови корички - по тази рецепта




Приготвяне

1. Разбъркваме нишестето и нескуика с 50 мл вода/ако е необходимо добавете 60-70 мл/ до получаване на кашичка

2. Слагаме млякото с маслото да се сгорещи на котлона.

3. Прибавяме при непрекъснато бъркане какаовата кашичка към млякото и варим нишестето до готовност.

4. Когато изключим котлона добавяме 2 квадрата натурален 70% шоколад и 2 с л от крокана


Забележка - по ваша преценка може да замените част или цялото прясно мляко с вода - резултатът е не по-малко вкусен. А ако вкусът не ви се стори достатъчно сладък - добавете и захар - при мен не се наложи.


Сглобяването на тортата е ясно :)
Напоени с вода бисквитки, шоколадов крем, резенчета банан, понатискаме да потънат бананчетата и отгоре пак бисквитки крем и така докато разпределим всичко по купичките. Броят на бисквитите зависи от това дали искате да получите - обикновена бисквитена торта или "крем мус торта" с бисквити - както и казваме в къщи - много креееееммм малко бисквити :)


Украса - натрошени бисквити, захаросани цитрусови корички, черен шоколад малко банан и парченца Кит кат - естествено издържан в карамелената гама :)






Няма коментари:

Публикуване на коментар