понеделник, 6 април 2015 г.

Рогчета от " Домашни вкусотии"



Ето това са първите ми рогчета!

Станаха много вкусни, но не стигнаха да останат :)

Другият път двойна доза!




































Продукти

100мл вода

1с.л. захар
20гр. Мая ( или 7 гр. Суха мая)
2 яйца
50мл олио
150г мас /на стайна температура, но не стопена/
1ч.л. сол
около 500г брашно
150г сирене




*В хладката вода, разтваряме захарта и маята. Отделно разбиваме едно яйце с 
олиото.

*Пресяваме брашното, смесваме го със солта и правим в средата кладенче. 


*Изливаме вътре сместа с маята и сместа с яйцето. 

Започваме с помощта на лъжица да придърпваме по малко от брашното,
докато се образува каша.

* Тогава добавяме маста и започваме да месим с ръце докато се образува не лепнещо тесто. Покриваме го с кърпа и оставяме да почине 30 минути.


*

Приготвяме си плънката, като разделяме белтъка от жълтъка на второто яйце. Жълтъка оставяме за намазване, а белтъка разбиваме на пяна и натрошаваме вътре сиренето.

*

 Тестото разточваме с малко брашно на кръг и нарязваме като пица на парчета с желаната големина
В основата се поставя една чаена лъжичка плънка и се навива на рогче.
 Оставяме ги на стайна температура да втасат за 45 минути. - може и по - малко зависи колко е топло в стаята. Намазваме с разбит с малко прясно мляко жълтък и печем в предварително загряла на 200 градуса фурна с вентилатор за 15 - 20 минути. Или до получаване на желаният загар 


*Маста ви да е мека, а не стопена. 

Не вярвах че толкова мазно тесто може да втаса на стайна температура, но да - втараса идеално. И се получиха много пръхкави, меки и вкусни рогчета :)

Рецептата е взета от кулинарната група "Домашни вкусотии"

Няма коментари:

Публикуване на коментар