Получиха се вкусни и свършиха бързо ... а снимката която им направих се оказа че не се е запаметила... но изглеждаха ето така :
Снимката която съм използвала за да онагледя вида на тиганичките е от ето тази рецепта за тиганички със сирене , която в последствие открих и мисля да опитам.
А ето как се родиха моите картофенички :
150 гр фино пасирано картофено пюре
1 яйце
2-3 с.л кисело мляко
1/3 кафена лъжичка хлябна сода
малко сол ако е необходимо
20-30 грама настъргано саламурено сирене / общо взето на вкус /
Брашното тук е много относително и зависи от гъстотата на картофеното ви пюре. Аз слагах на око и не го измерих. Необходимо е да се получи гъста каша - по-гъста от палачинково тесто .... абе каша като за тиганички :)
Разбитото яйце добавям към картофеното пюре, после киселото мляко и содата. Отгоре рендосвам желаното количество сирене и започвам да добавям брашното така че да се получи гъста кашичка.
Пържа е силно казано като се има в предвид нищожното количесто олио което използвах .. по скоро "пека" в намазнен тифлонов тиган от двете страни до готовност. От тези продукти се получиха 8 бр картофенички като тези на снимката по - горе.
Вкусни са както солени така и сладко солени, така че ги хапнах с кашкавал и рачел :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар