Необходими продукти
300 мл вода
3 яйца
1 чч захар
4 ванилии
7 с.л брашно
30 гр масло
1 п сухари Елит
Половин пандишпанов блат - готов
изрезки от бишкоти за украса
кокосови стърготини за украса
1 с.л какао за оцветяване на част от крема
Приготвяме крема като - разбиваме добре яйцата с брашното и водата.
Разтопяваме захарта в прясното мляко и добавяме маслото. Към горещата смес добавяме постепенно с бъркане айчната смес и преди да свалим от котлона добавяме ванилиите.
Отделяме една част от крема за украса и към него добавяме какаото.
В правоъгълна стъклена тавичка сложих за основа един пандишпанов блат - по точно половин, който ми беше останал- след това крем, сухари крем сухари...най - отгоре крем. Сухарите може да се сиропират леко с прясно мляко или вода. Аз сиропирах само долният ред - вторият го забравих. Отгоре поръсваме с кокосови стърготини и трохи от сухар. Крайчета от бишкоти и захарни топчета използвах за декорация.
Крайният резултат не отстъпва по нищо на торта Наполеон с бутер тесто - но е доста по икономичен и с по-малко излишни калории :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар