Необходими продукти:
2 моркова
2 големи глави лук
Малко зелен лук за цвят ...
700-800 гр гъби
олио / за запържване/
чубрика, гюзум, къри , лют червен пипер, сладък червен пипер
100 гр бяло вино или розе
2-4 ч.л брашно
След като съм нарязала дроба от предната вечер на едри парчета и съм го изкисвала многокрано в студена вода... дойде ред и за осоляването му. Изцеденият от водата черен дроб посолявам и оставям да престои около половин час, след това отново изплаквам с вода и оставям да се отцеди. Запържвам в сгорещено олио до полуготовност.
Получената ароматна гозба къкри на слаб огън до пълна готовност на зеленчуците. В случай че се е получил повече сос, може да се добави малко брашнице - 2-3 ч.л брашно както в моят случай.
Няма коментари:
Публикуване на коментар