Понеже имах в наличност повече сладко от смокини отколкото конфитюр от сини сливи, реших да заменя, апък и бях сигурна че смокините идеално ще си паснат с орехите в рецептата понеже и в сладкото ми има...а сини сливи не бях опитвала в тази комбинация...добавих и малко масълце за аромат и се получи накрая ето този ми ти шедьовър:)
Между другото промених малко пропорциите на съставките понеже сладкото ми беше явно малко по - гъсто отколкото в оригиналната рецепта.
Продуктите:
150 гр фини овесени ядки
200 гр сладко от смокини
60 гр орехи
50 мл вода
10 гр масло / 1 резен около 1 см/
2 ванилии
щипка две канела
В интерес на истината се зарибих по рецептата в друг нейн вид - Овесени сладки със мед, но за мен в момента не е препоръчително да прекалявам с меда, затова направих тези със сладкото.


Изпекох в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор, едновременно на горен и долен реолтан.
Резултата ме изненада. Изключително ароматни, доста странни като текстура, приятни на вкус и със защита от бързо ядене сладки :) .... казвам със защита защото искаха повече дъвкане - заради семките от смокините а и леко препечените отгоре и отдолу осевени ядки / пекох до златисто до кафяво/ . На следващия ден обаче - омекнали и вкусни, свършват доста бързо ....
От тази смес излязоха 16 бр сладки ... но обезателно трябва да направя още една доза ... за кафето утре !
Получаваш оценка "Браво" за творческия ентусиазъм ;-)
ОтговорИзтриванеБлагодаря много:)
ИзтриванеТози коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриване